White arkitekter A/S styrker ledelsen

Morten Vedelsbøl bliver ny kreativ chef hos White.
Morten er 33 år og uddannet som arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 2006. Han indtræder 1. april 2013 som kreativ chef i White Arkitekter A/S.

”Vi skal tænke endnu mere på de muligheder, der ligger i vækst gennem udvikling af arkitektur på højeste niveau, hvor kreative tankesæt følger firmaets projekter fra fødsel til færdiggørelse. Vi skal skærpe vores metoder og processer, så vi konstant inspirerer os selv og hinanden gennem et dybdegående arbejde med projekterne. Sammen skal vi navigere i det kunstneriske landskab, der kendetegner vores fag i ambitionen om at markere White på den danske og internationale arkitekturscene” siger Morten Vedelsbøl.

Nye muligheder
White er de seneste år blevet involveret i flere store projekter indenfor bl.a. hospitalsbyggeri, boligbyggeri og boligrenovering, skoler og plejecentre og firmaet har oplevet en stigende internationalisering med flere udenlandske projekter. Firmaets arbejde præges af stadig flere projektkonkurrencer, samt projekter for private bygherrer, og med en række rammeaftaler for regioner, kommuner og boligselskaber – senest aftaler for Statens og Kommuners Indkøb – står White i dag godt rustet til de fremtidige udfordringer.

Styrke firmaets position
Morten Vedelsbøl har indtil nu fungeret som stiftende partner og kreativ chef i DEVE Arkitekter ApS med særligt fokus på konkurrencer og sideløbende været tilknyttet Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han underviser bachelor- og kandidatstuderende.
Morten har en baggrund som konkurrencearkitekt hos KHR Arkitekter, hvor han efter en række førstepræmier i store konkurrencer valgte at etablere DEVE i 2008 sammen med Helle Degn. Siden har DEVE haft god fremdrift og markeret sig med flere 1. præmier og udmærkelser.

”Det er meget tydeligt at Morten brænder for arkitekturen og arbejdet med de kreative processer i fagets mange skalaer og sammenhænge. Det, at han har haft fødderne plantet i både ‘den virkelige verden’ og på Arkitektskolen, har givet ham et bredt billede af arkitektfaget – egenskaber, der vil præge Whites kreative virke fremadrettet”, siger Whites administrerende direktør Frans Andersen.

Morten vil efter en overgangsperiode frem til 1. april afvikle sit engagement i DEVE Arkitekter, som fremover vil fortsætte med Helle Degn som ledende partner. Morten vil i sit job som kreativ chef fortsat undervise på Arkitektskolen, noget som White har vægtet højt for derved at kunne knytte tættere forbindelse til såvel skolen som til de studerende.
Morten Vedelsbøl får sit primære arbejdssted på Whites kontor i København, men vil indgå tværgående for hele firmaet og vil derfor også have sin gang på Whites to andre danske kontorer i henholdsvis Næstved og Holeby.

File 138