Gå tilbage

Ungdomsskolen er en 8-10 skole, for elever fra 8.-10. klassetrin. Etableringen af et effektivt kompakt volumen har været retningsgivende for projektet. Skolebygningernes volumen danner en vinkel, der om-slutter grundens bedste belliggenhed, og danner beskyttede udeophold. Dette hovedgreb giver efter juriens vurdering et godt udgangspunkt for skolen. Skolens skråtstillede tagflader knytter anlægget til landskabet og skaber spænding i bygningen både indvendigt og udvendigt. Tagets sedumbeplantning skaber en visuel forbindelse til skolegårdens landskab og forandres med årstiderne. For at understøtte skolens volumen nedsænkes gymnastiksalen i terræn. Ved siden af skolen opføres ligeledes en børnehave efter samme koncept.

Skolen organiseres som et kompakt byggeri, der reducerer den miljømæssige og økonomiske belastning over tid. Med både åbne og lukkede rum, nære forbindelser og tydelige afgrænsninger, som understøtter skolens pædagogiske vinkel og varetager den unikke belliggenhed på Bråtejordet. Skolen placeres bare to meter fra den nye Bråteveien, bygningen åbner sig mod og spiller sammen med skolegårdens nære landskab, som fortsætter igennem skolens fællesrum. Der tages hensyn til udsigten over dalen, ved at bygningskroppe og færdselsveje indrettes efter de åbne passager der er mellem gårdene nord for vejen. Skolens transperans og åbenhed signalerer tilgængelighed og giver skolen en stærk identitet i lokalområdet på Bråtejordet også ved aftenstide.

Ny ungdomsskole på Bråtejordet

  • Kunde: Skedsmo Kommune, Norge
  • Projektstart/slut: 2011-2013
  • Færdigt: 2014
  • Areal: 5.000 m²
  • By: Bråtejordet
  • Photographer/Illustrator: White View

Arbejdsgruppe

  • Thomas Landenberg - ansvarig arkitekt
  • Karin Sjödin - ansvarig landskapsarkitekt
  • Lars Zackrisson
  • Karin Jakobsson
  • Daniel Hultman
  • Christian Wahlström
  • Lena Osvalds
  • Mikaela Åström Forsgren
  • Jeroen Matthijssen
  • Ella Bergström

Typer af byggeri

Lignende projekter