Gå tilbage

Bassängkajen bidrager med sin moderne og miljøvenlige arkitektur til at udvikle området på Universitetsholmen i Malmö. Bygningen består af to huskroppe i syv etager. Store vinduer mod vandet giver både god udsigt og dagslys langt ind i bygningen. Stueetagen danner rammen om cafeér og andre servicefag, der skaber et levende miljø og et naturligt samlingssted for de mennesker der færdes i området. Den nye kontorbygning præges af energieffiktivitet og miljøhensyn.

Genem en række forskellige foranstaltning har man resulteret i at energiforbruget er mindst 25% lavere end Boverkets normer og derigennem også opfylder kravene for EUs initiativ ”Green Building”. Kontorbygningen anvender kun fjernvarme og -køling, og en vigtig del af energistrategien har været at skabe energieffektiv ventilation og effektiv varmegenvinding, samt at opføre byggeriet med en tæt og velisoleret klimaskal.

Man har også brugt en række andre metoder for at mindske konterbygningens totale miljøpåvirkning og derved opnå Platin-niveau, det højeste niveau af miljøcertificering indenfor LEED. Fx kommer elektriciteten fra vedvarende energikilder, de fleste tagflader består af grønne sedumtage, alle materialer er certificerede og der er satset på at skabe et godt indemiljø med forbedret luftstrømning og materialer med lille udledning.

Bassängkajen er opført i to etapper. Den første etappe blev indflytningsklar juni 2011 og etape to blev færdig i foråret 2012.

Kontorshuset Bassängkajen

  • Projektstart/slut: 2005-2012
  • Færdigt: 2012
  • By: Malmö

Nøgleord

Typer af byggeri

Lignende projekter