Gå tilbage

Familieforetagendet Sabis historie strækker sig tilbage til 1874 med slagteri, delikatessefabrik og en række kødboder rundt om i Stockholm. Som en hyldest til den stolte historie og passion for mad, ønskede den tredje generation af ejere at åbne den første aften-åben restaurant, Slagteriaktiebolaget, ved siden af byens stadion, Friends Arena.

Indfangelsen af Sabis sjæl og stærke tradition krævede en moderne fortolkning af historien, og en atmosfære af omsorg og kvalitet. Konceptet blev spundet omkring klassiske restauranter, kødboder, slagterier og svensk familietradition. I Slagteriaktiebolaget skal gæsterne opleve historien i terracotta gulvet, som henfører tankerne til godt håndværk og kvalitet, omfavnet af den varme lyset reflekterer, samt se faglig stolthed i arbejdet med overfladerne og håndteringen af råmaterialet.

Man skal kunne føle genuiniteten og kvaliteten fra indretning til specialdesignede møbler, fra lækker mad serveret af tjenere i læderforklæder til detaljer som kødhakkemaskinen på filebænken og Sabis eget logo indprentet i gulvet. Her er der plads til den store familie omkring det store runde bord, hvor mindre selskaber kan indfinde sig i den intime sfære ved de små borde. Selv når restauranten er pakket med forretningsfolk, fodboldfans og gourmeter ulmer stemningen af omsorg og kvalitet i en skænket ro, så gæsterne kan værdsætte Sabis passion for mad – hvilket mærket altid har stået for og altid vil stå for.

‘Kødbyen’ i Sverige

  • Kunde: Slagteriaktiebolaget
  • Projektstart/slut: 2013-2013
  • By: Stockholm
  • Photographer/Illustrator: Sabis

Arbejdsgruppe

  • Johan Björkholm
  • Märta Friman

Typer af byggeri