Gå tilbage

Falkenborgskolen, som er beliggende i Frederiksund Kommune stod i 2012 overfor en nødvendig nedrivning af en tidligere bygning. Dette medførte behovet for opførelsen af nye lokaler til mellemtrin og det pædagogiske servicecenter.

RUM TIL SOCIAL OG FAGLIG UDVIKLING
Med visionen om at etablere et rum, hvor både sociale og faglige færdigheder kan udfolde sig, er den to etagers nye fløj indrettet med fællesområder, garderobe og pædagogisk servicecenter i tæt kontakt til et centralt tværgående skoletorv. Disse åbne sammenhængende fællesområder, der sammenkæder de to etager, orienterer sig samtidigt mod skolegården og giver således mulighed for dynamiske arbejdsformer.

Fra fællesområderne er der direkte adgang, til faglokalerne i stueplan og klasselokalerne på 1. etage. Hvor stueetagens faglokaler har direkte udgang til udeværksteder, som derved lettere indgår i den daglige undervisning.

De nye lokalers store vinduespartier hjælper til at indfange dagslyset og derved give rummene et venligt arbejdsmiljø – hvor elementer i forskellige farver og former giver det nye skolemiljø personlighed. Ydermere er bygningen opført med et solcelleanlæg på 65 m².

BRUGERINVOLVERING
Udformning og indretning af den nye bygning er sket i tæt samarbejde med Falkenborgsskolen og Frederikssund Kommune. Der har været afholdt flere brugergruppemøder, hvor en tæt dialog mellem skolens lærere og ledelse blev praktiseret, der har bland andet været afholdt et specialmøde med faglærerne.

Falkenborgskolen – mellemtrin og pædagogisk servicecenter

  • Kunde: Falkenborgskolen, Frederikssund Kommune
  • Projektstart/slut: 2011-2014
  • Areal: 2.714 m2
  • Omkostninger: 44.6 mio. kr. inkl moms
  • By: Frederikssund
  • Photographer/Illustrator: Signe Find Larsen

Typer af byggeri

Lignende projekter