White vinder den internationale arkitektkonkurrence ”FAR ROC” i New York

Et år efter orkanen Sandy ramte New York, er WHITE arkitekter sammen med sine partnere Arup og Gensler blevet kåret som vindere af arkitektkonkurrencen for en bæredygtig byudvikling af bydelen Rockaway i Queens, der blev hårdt ramt af orkanen.

Arkitektkonkurrencen, FAR ROC ”For a Resilient Rockaway” har som målsætning at transformere et område på 32 hektar til en ny og bæredygtig bydel for området Arverne i The Rockaways.

Small Means and Great Ends, New York (1991x1130)

Whites forslag, som har titlen ”Small Means and Great Ends” synliggører udviklingen af en ny bystruktur, som administrerer vand på en smart måde. Løsningen baseres på en række indgreb med forskellige funktioner, som i en samhørighed er designet til at kunne modstå ekstreme vejrforhold. Det omfattende forslag inkluderer alle funktioner i bydelen herunder boliger, offentlige institutioner, erhverv, parker med mere, som udgør et attraktivt og bæredygtigt samfund.

Nøgleordene i konkurrencen har været ”resilience”, som betyder modstandskraft. Tusindvis af indbyggerne i Arverne mistede deres hjem under orkanen Sandy, men katastrofen har også tilført en stærk fællesskabsfølelse i samfundet. Derfor var essensen i Whites forslag at sikre beboerens engagement ved at give dem nye redskaber til at handle og agere ud fra for derved at tilføre de bedste forudsætninger for området.
New York kan samtidig anvende ideen i forslaget til andre bydele, der ligger kystnært, så de også kan forberedes til at modstå storme og klimaforandringer i fremtiden.

Der blev i alt indsendt 117 forslag fra 20 forskellige lande til konkurrencen. Annonceringen af vinderen fandt sted i New York d. 24. oktober til et inviteret publikum, der bl.a. inkluderede alle konkurrencens finalister.

Small Means and Great Ends, New York (2636x1200)

”At vinde denne internationale arkitektkonkurrence betyder utrolig meget for os. Vores forslag kan medvirke til at designe nye bydele, der kan modstå de klimaforandringer, som hele verden står overfor” udtaler Erik Lindahl fra White

For mere information:
Erik Lindahl, White arkitekter, tlf. nr. 24631040

Small Means and Great Ends, New York (1990x1130)

For pressebilleder