White-projekter udstilles på Louisiana

White arkitekter, Skandinaviens største arkitektfirma, er blevet optaget med flere forskellige projekter på Louisianas nyeste udstilling om nordisk arkitektur.

Fredag den 29. juni slår Louisiana dørene op for en ny udstilling, som stiller skarpt på nordisk arkitektur. Blandt de nordiske arkitektoniske perler, som repræsenteres på udstillingen, indgår blandt andet Kastrup Søbad under temaet revurdering af fællesskabet. Fredrik Pettersson fra White arkitekter mener, at Kastrup Søbad passer perfekt ind under dette tema:

”I de nordiske lande har kyststrækningerne historisk set været en central del af det kulturelle fællesskab. Kastrup Søbad er designet med det formål at danne rammen for fællesskabet omkring kystlinjen – både som en æstetisk oplevelse, når efterårsvejret danner rammen om en gåtur på stranden, men ligeledes når der bades på en varm sommerdag,” udtaler Fredrik Pettersson fra White arkitekter.

Udover søbadet er White arkitekter desuden repræsenteret på udstillingen på Louisiana med både naturum Vattenriket i Kristianstad og Umeå Arkitektskole, som er tegnet i samarbejde med Henning Larsen Architects.

Udstilles i fire måneder
Det er i øvrigt ikke første gang, at Kastrup Søbad tiltrækker sig opmærksomhed på baggrund af dets æstetiske udtryk. Således har en dansk kortfilmserie lavet af Danmarks Radio om de arkitektoniske rammer fra danskernes hverdag reserveret et afsnit til søbadet, og netop nu indgår Kastrup Søbad i en video om dansk arkitektur, som vises på World EXPO 2012 i Yeosu i Sydkorea.

Kastrup Søbad blev opført for Tårnby Kommune og stod færdigt i 2005. De samlede anlægsomkostninger for søbadet og oprettelsen af den tilstødende sandstrand beløb sig til 13 millioner. Anlægget er i år blevet suppleret med en iscafé beliggende i Kastrup Strandpark, og den er i øvrigt også tegnet af White arkitekter.

Udstillingen New Nordic – Arkitektur & Identitet på Louisiana er den første udstilling i en udstillingsserie, hvor arkitekturens forhold til kultur og identitet bliver afdækket. New Nordic – Arkitektur & Identitet beskæftiger sig især med, om der er nogle særlige nordiske træk, som går igen i arkitekturen.

Kastrup Søbad, naturum Vattenriket og Umeå Arkitektskole kan ses på udstillingen fra d. 29. juni og frem til d. 21. oktober.

Kristianstad_Vattenrike_10_w.jpg