White arkitekter hædret for designet af Hasle Havnebad

White arkitekter har modtaget Bornholms Regionskommunes Arkitekturpris for designet af Hasle Havnebad. Prisen blev overrakt ved Arkitekturens Dag den 1. oktober 2014 på Bornholm.

Bornholms Regionskommune uddeler årligt arkitekturpriser i kategorierne nybyggeri, design, byrum og renovering, og i år er White arkitekter blevet hædret for projekteringen af Hasle Havnebad, som delt modtager af den overordnede pris, Bornholms Regionskommunes Arkitekturpris. Dommerkomiteen gav følgende motivation:

”Hasle havnebad er, med en flydende badeplatform og sauna, en dynamisk arkitektur som udfordrer det omgivende klassiske havnemiljø, der præges af lave rødmalede småbygninger.”

Partner i White og arkitekten bag Hasle Havnebad, Fredrik Pettersson, udtaler: ”Vores ambition var at Havnebadet skulle være nyskabende både hvad angår dets form og de valgte tekniske løsninger. Vi er utrolig glade for, at vores arbejde bliver rost.”

Hasle Havnebad blev søsat den 12. juni sidste år og er opført som et demonstrationsprojekt, der skal vise hvordan, det er muligt med forholdsvis små midler at skabe herlighedsværdi og innovative attraktioner i uudnyttede havneområder.

”Havnebadet har forvandlet den gamle havn i Hasle til et attraktivt og levende byrum til stor glæde for både de lokale borgere og turister på Bornholm” udtaler Frederik Pettersson, arkitekt MAA og partner fra White arkitekter.

Om projektet Hasle Havnebad

Hasle Havn er Bornholms tredje største havn og spillede tidligere en vigtig rolle som industri-, fiskeri- og færgehavn. Med anlæggelse af Hasle Havnebad har havnen på ny fået en funktion, og byen et nyt vartegn.

Havnebadet er en flydende platform placeret inde i et system af bølgebrydende moler. Badningen kan foregå både i de to trygge bassiner med fast bund – henholdsvis et 15 meter langt bassin og et lille børnebassin – og i det dybere vand rundt omkring den flyende platform. Fra platformen rejser sig en trappe, hvorfra man kan springe i vandet eller blot nyde havudsigten og solnedgangen.

Havnebadet er forbundet til land med en 25 meter lang rampe, der fører til en mindre saunabygning med toilet og overdækket omklædning.

White arkitekter København vandt i 2011 en indbudt konkurrence. Samarbejdspartnere i projektet har været Thing & Wainø Landskabsarkiteter, Niras og Bornholms Regionskommune.

For mere information:

Fredrik Pettersson, arkitekt MAA og partner i White, tlf. nr. 21 19 37 10

Hasle_Havnebad06.jpg