White arkitekter går videre til finalen i Nordic Built Challenge på Færøerne

White arkitekter er én af fire finalister udvalgt i den prestigefyldte Nordic Built Challenge konkurrence på Færøerne med projektet ’The Eyes of Runavik’. Projektet er skabt i et samarbejde på tværs af Norden, mellem White arkitekters kontorer i København og Stockholm og med det norske ingeniørfirma DIFK/Florian Kosche. Forslaget skal løse en kompleks problemstilling om tilpasning af innovativt bæredygtigt boligbyggeri på en stejl skråning i byen Runavik.

’The Eyes of Runavik’ er en innovativ, ny bygningstypologi der tilpasses det skrånende terræn og er designet med udgangspunkt i det lokale klima og lokale ressourcer. Projektets ’øjne’ omkranser et indre haverum, beskyttet fra den stærke færøske vind, mens det omkringliggende landskab bevarer sine kvaliteter som en uspoleret ødemark omkring de enkelte boliger.” siger Mikkel Thams Olsen, der er arkitekt fra Whites kontor i København og har været ansvarlig for konkurrenceforløbet.  ”Tilpasningen til det stejle terræn gør, at de enkelte ’øjne’ får hver deres unikke karakter og at alle boliger får udsigt over fjorden.” tilføjer han.

 

Whites forslag skal nu viderebearbejdes i en 2. fase, hvor teamet skal gå i detaljer med de enkelte bygninger og boligtyper og formidle kvaliteterne i et projekt, der kan realiseres. ”Nordic Built Challenge er en vigtig konkurrence for os at deltage i, og det er en indsats, der koordineres på tværs af Whites mange kontorer i Danmark, Norge og Sverige. Vi søger at samle teams inden for firmaet, hvor de stærkeste kompetencer er repræsenteret. På projektet i Runavik har bæredygtighedsspecialister fra både København og Stockholm bidraget og blevet suppleret med en norsk ingeniør, der er vant til at projektere i udfordrende terræn”.  siger Morten Vedelsbøl, Kreativ Direktør i White.

WHITE-The-Eyes-of-Runavik