Officiel indvielse af den bevaringsværdige bebyggelse Nybrogård

Torsdag d. 12. september er der officiel indvielse på det nyrenoverede Nybrogård, hvor White arkitekter har stået for renoveringen. Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst vil være til stede ved indvielsen.

Nybrogård, som er et botilbud for 24 beboere med psykosociale handicap/sindslidelser, er blevet renoveret af White arkitekter. Bygningerne er bevaringsværdige i klasse 4, og White har derfor haft fokus på at forene de arkitektoniske kvaliteter med nutidens standarder for bokvalitet. Nybrogård ligger i et fredet og naturskønt område ved Bagsværd Sø, hvorfor White har forsøgt at skabe tidsvarende boliger, som passer til de smukke omgivelser.

 (1920x1200)
Hovedbygningen

Udbygning og modernisering af Nybrogårds hoved- og sidebygning

Nybrogård består af en hovedbygning, som primært rummer fælles- og servicearealer og en sidebygning. Sidebygningen rummede tidligere 33 små værelser til beboerne samt fælles badeværelser på gangen. Med ønsket om at forbedre forholdene for beboerne har White arkitekter etableret selvstændige almene boliger med eget bad og toilet samt et lille køkken. Både hovedbygningen og sidebygningen er er blevet gennemgribende renoveret, samtidig med at bygningerne er blevet energirenoveret og bragt op til BR08, lavenergiklasse 2, så de lever op til nutidens krav for nybyggeri.

”Rent byggeteknisk har det været en udfordring at få opgraderet bygningerne i forhold til de seneste krav i bygningsreglementet, især i hovedbygningen, som er en bygning af ældre dato og som er blevet opført ad flere omgange og med forskellige konstruktionsprincipper” udtaler Peter Houd, som har været projektleder på projektet.

 (1920x1200)
Sidebygningen

Energimæssige forbedringer

I hovedbygningen er der hovedsagligt blevet renoveret indvendigt, men der er dog blevet etableret nye lavenergivinduer i forbindelse med en istandsættelse af bygningens facade. Et initiativ som ikke blot vil medføre en lavere varmeregning, men også øge komforten i boligerne. ”Nybrogård er et godt eksempel på at det faktisk kan lade sig gøre at bruge de energimæssige tiltag til samtidig at opgradere og forbedre bygningens arkitektur og sammenhæng med omgivelserne.” udtaler sagsarkitekt Thomas Jørgensen.

For mere information:

Peter Houd, projektleder ved White arkitekter, tlf. nr. 21789510

nybrog_rd02.jpg