Ny publikation: Værdiskabelse i fremtidens boliger

White arkitekter har med sine seneste boligprojekter og konkurrencesejre sat nye standarder for bæredygtig og innovativ boligarkitektur og opnået stor international opmærksomhed. I en ny publikation præsenterer vi nu opskriften: fem arkitektoniske tilgange med det tilfælles, at de fokuserer på at opnå bred værdiskabelse, økonomisk som miljø- og klimamæssigt, ved at lægge kvaliteter for menneskelig velfærd til, frem for at trække dem fra.

Forside høj opløsning

For White arkitekter startede engagementet med boligen tilbage i 1951, da Sidney White introducerede alrummet til Skandinavien – og med det en ny måde at bo på. Siden har White vokset sig til Skandinaviens største arkitektfirma med egen R&D-fond og forskningsenhed, samt mere end 900 medarbejdere, der arbejder med arkitektur på tværs af fagligheder og brancher. I dag, efter 65 år, banker virksomhedens hjerte stadig for værdiskabelse i boliger og boligområder centreret omkring livet, der leves i og imellem husene. Men selvom værdierne er de samme som dengang, så har metoderne og løsningerne udviklet sig. En håndfuld af disse nye forskningsbaserede designtilgange præsenterer vi nu i den nye publikation; Værdiskabelse i fremtidens boliger.

I publikationen viser White således – eksemplificeret ved en række af vores seneste projekter –  vores egen tilgang til, hvordan bæredygtighed og således langtidsholdbar og stabil værdi kan opnås, hvis man, frem for at skære på velfærd og arkitektonisk kvalitet, lægger mere til. Mere bio-social diversitet, som kan skabe oplevelser, klimasikring og øget resiliens. Mere fokus på kantzoner, som kan skabe bedre indeklima, tryghed og udeliv. Mere samskabelse, som kan skabe den skræddersyede løsning, der virker i praksis. Mere lokal identitet, som kan give færre konflikter, bedre drift og større branding-værdi. Mere fokus på hele livscyklussen, som skaber ressourceeffektivitet på både kort og lang sigt.

 Vi fremviser og forklarer i publikationen et sæt forskellige, men intimt forbundne og kompatible tilgange for værdiskabelse, der berører boligprojekter fra forskellige menneskelige perspektiver. Enkeltvis er de stærke, men hovedpointen er, at de sammen skaber synergier og dermed merværdi, både socialt, miljømæssigt og økonomisk, end summen af enkeltdelene”, udtaler Whites bæredygtighedsekspert og Head of Research, Susan Carruth om publikationen og understreger, at det er vigtigt for White, at dele disse tilgange med sine samarbejdspartnere og kunder, for at involvere disse i indsatsen for at skabe bedre leveområder.

Vi håber, at vores publikation kan inspirere og udvide  begrebet om værdiskabelse i boligprojekter, samt hjæpe til at dokumentere, at velfærd og komfort ikke behøver kompromittere økonomisk rentabilitet og miljøvenlighed. Og så håber vi selvfølgelig, at engagere private såvel som offentlige bygherrer i at afprøve løsningerne i praksis i fremtiden”, afslutter Carruth.

Publikationen er frit tilgængelig via nedenstående link:

 

Kontakt:

For presseforespørgsler eller for at få tilsendt publikationen som pdf:
Julie Boldt Mark
Communications Officer and Executive Assistant
MA Philosophy
+45 61 97 79 23
kd.et1508771805ihw@k1508771805ram.e1508771805iluj1508771805