Hospice Sjælland udvides

Mandag d. 30. september er der rejsegilde for Hospice Sjællands nye udvidelse. Den eksisterende bygning fra 2005 skal udvides med 4 ekstra sengepladser med dertilhørende servicearealer. White arkitekter er totalrådgiver på projektet.

Hospice Sjælland blev tegnet og projekteret tilbage i 2004/05 og indviet i juni 2006, hvor det var det sjette hospice, som blev opført i Danmark. Byggeriet blev på daværende tidspunkt opført med 12 boliger samt tilhørende fællesfaciliteter, servicearealer og kontorer. Med den nye udvidelse får Hospice Sjælland nu 16 boliger samt yderligere servicearealer. I forbindelse med udvidelsen var det vigtigt at skabe en visuel arkitektonisk sammenhæng med det eksisterende byggeri:

”Under designprocessen var det meget vigtigt, at den nye udvidelse blev designet således, at den ikke skilte sig ud i forhold til det originale byggeri. Vi tog derfor udgangspunkt i mørke Swisspearl plader og gule bloksten – ligesom det originale byggeri ” udtaler sagsarkitekt Lars Rath, som også var med til at designe det oprindelige Hospice Sjælland.

Der etableres også de samme ovenlys i det brede gangareal, der bliver udført som en saddeltagsløsning som det eksisterende ovenlys.
Udvidelsen med de fire boliger kobler sig nænsomt på det eksisterende byggeri i den nordøstlige ende.

”En af de store udfordringer i processen var at få plads til udvidelsen. Selve grunden, hvor Hospice Sjælland ligger, er trekantet, hvilket den originale bygning er designet ud fra. Vi fik dog dispensation fra kommunen, hvilket har været afgørende for, at denne udvidelse kunne finde sted. ” udtaler Lars Rath.

Koblingen til det eksisterende byggeri er etableret via en mindre opholdszone, som skyder sig ud i terræn og optager forskydningen af den nye udvidelse mod nord. For at bryde den forholdsvis lange facade bliver glasgangen mellem boliger og servicearealer trukket ind i bygningen. Gennem dette opnås der en arkitektonisk skyggefuld og flot effekt. Spidsen mod nordøst indrettes til cykelparkering og redskaber til gartner.
De fire nye boliger indrettes på samme måde som de eksisterende boliger, hvilket betyder, at de har deres eget bad/toilet, stue, sengeplads samt udgang til terrassen. Udsigten til kulturlandskabet vil således også være det samme som de eksisterende boliger, der ligger på den nordvestlige side.

For at udnytte bygningsmassen optimalt indrettes der et anretterkøkken for de pårørende midt i bygningen med ovenlys, der samtidig kombinerer ophold og legeområde for børn.

For mere information:
Lars Rath, sagsarkitekt i White arkitekter, tlf. nr. 20514605