2011 nyt rekordår for White

2011 går over i historien som et af de bedste år i arkitektfirmaet Whites historie. Fredag og lørdag vil de næsten 700 ansatte fejre fremgangen i både Malmö og København.

White har aldrig været så mange medarbejdere som nu, men selvom størrelse ikke er et mål i sig selv for virksomheden, opfattes det som en forudsætning for at være ledende og levere de bedste løsninger til kunderne.

Strategien er nemlig, at det også kræver forskning og udvikling at skærpe arkitekturen og tiltrække de bedste medarbejdere.

– Vores strategi er at fortsætte med at investere kraftigt i forskning og udvikling. Det er det høje niveau af viden, der bragte os hertil, hvor vi er, og det forbliver vores vigtigste opgave i fremtiden, udtaler koncerndirektør Monica von Schmalensee.

Aktionærmøde i Øresundsregionen
De mange medarbejdere fejrer succesen i weekenden med to intensive dage i Øresundsregionen, og direktøren er meget positiv:

– Da vi gik ind i 2011, var der stadig bekymringer og mange spørgsmål omkring finanskrisens effekter. Trods dette lykkedes det os at øge vores omsætning både i Sverige og Danmark, konstaterer Monica von Schmalensee.

Det er større volumen, større belægningsprocent og højere kapacitetsudnyttelse, der har givet rigtig gode resultater for arkitekterne, og særligt nye sundhedsprojekter er årsagen til en stor del af den samlede omsætning, der blev på 617 mio. kr. sammenlignet med 423 mio. kr. i 2010. Resultatet efter finansielle poster var 32,4 mio. kr., hvoraf 16,2 mio. fordeles til aktionærerne i White Interessenter AB.

White Green Awards uddeles
Whitedagene er den årlige sammenkomst af medarbejdere fra de elleve tegnestuer i Sverige og Danmark, og fredag den 20. april mødes man først i den nye Malmömässan, hvor professor i intellektuel kapital, Leif Edvinsson, skal tale. Her gennemføres også den årlige generalforsamling, før arkitekterne tager på forskellige studieture rundt i regionen for at studere nyskabende arkitektur.

Om eftermiddagen samles man i København, og hen mod aftenen er der arrangeret en sejltur til Christiania, der byder medarbejderne på kulturfestival.

Lørdag vil White Green Awards for første gang blive uddelt. Det er en kåring af et White-projekt med særlig vægt på bæredygtighed. Blandt nomineringerne er Børnehuset Østerled i Hedensted Kommune.