Nyt plejecenter – en arkitektonisk perle ved Bistrup Kloster

Tirsdag aften mødte næsten 200 borgere op til åbent hus i det nye plejecenter Bistrupvang. Byggeriet har fået stor ros for sin nytænkende arkitektur, og den nye leder kalder det for det smukkeste plejecenter, hun nogensinde har set.

Det er White arkitekter, Skandinaviens største arkitektbureau, der har stået for at tegne det nye plejecenter, der tirsdag slog dørene op for nye beboere, pårørende og andre interesserede. Opgaven har været særlig, fordi bygherren, Rudersdal Kommune, havde det ønske, at byggeriet skulle falde godt i trit med omgivelserne, blandt andet det gamle kloster, der kun ligger 50 meter væk.

 (460x259)

Fokus på omgivelser og terræn
”Det var vigtigt for os at tænke klostret og de gamle omgivelser ind i arbejdet, og vi har lagt stor vægt på, at det moderne byggeri, som både har solceller og er i energiklasse 1, stadig passer ind i de særlige omgivelser.” Fortæller Thomas Jørgensen, sagsarkitekt for White. Han fortsætter:

”Grunden og terrænet har nogle unikke kvaliteter, som vi har forsøgt at udnytte. Vi er gået efter, at Bistrupvang skulle minde om et rekreativt kursted, et rent og hvidt plejecenter, hvor man måske ligefrem føler, man er på luksusophold.”

Flotteste plejecenter nogensinde
De arkitektoniske tanker bag projektet har tilsyneladende været en succes blandt de kommende brugere af huset. I hvert fald roser Hanne Bartholdy, den kommende leder, projektet til skyerne:

“Jeg synes, det er det flotteste plejecenter, jeg nogensinde har set. Det er perfekt tilpasset lokalområdet med det gamle kloster som nærmeste nabo, og materialerne er af meget fin kvalitet. Arkitekten kan være meget stolt af sit projekt, og vi er meget glade for det endelige resultat,” siger Hanne Bartholdy.

Hun understreger, at tankerne bag de nye omgivelser er at gøre beboernes nye hjem mere spændende og spraglet. Stedet skal så at sige være mere ikke-institutionelt og mere hjemligt.

 (460x259)

200 på besøg
Tirsdag aften var der så åbent hus, er her var alle de kommende beboere, deres pårørende og andre lokale interesserede inviteret inden for i det nye byggeri. Det var Hanne Bartholdy, der førte de mange fremmødte rundt og fortalte historien om det nye Bistrupvang.

“Jeg fortalte de mange fremmødte om historien og tankerne bag området og byggeriet, og reaktionerne fra både de kommende beboere og deres familier var enormt positive,” fortæller den kommende leder af det nye sted.

I næste uge begynder selve indflytningen i de 50 boliger i byggeriet, og til oktober er der officiel indvielse.

Læs arktikel på nettet

Læs mere om projektet på hjemmesiden

bistrup02.jpg