Nyheder

Aabenraa Psykiatrisk Hospital vinder international arkitekturpris

17 juli, 2017

Aabenraa Psykiatrisk Hospitals innovative design understøtter behandlingen og er medvirkende til positive resultater i Region Syddanmark. Arkitekturen er netop blevet tildelt en Design & Health International Academy Award i kategorien ’Mental Health Project’ ved prisoverrækkelsen i Wien d. 15 juli 2017.

Exterior - Adam Mørk

Fysiske rammer kan have en afgørende betydning for psykiatriske patienter. Aabenraa Psykiatrisk Hospital har en åben, fragmenteret form og store glaspartier, der lader dagslys, naturen og de omkringliggende omgivelser være en central del af bygningen. Visionen har været at skabe et psykiatrisk hospital, hvor naturen udenfor, dagslyset, bygningens brede gange og varierende rumforløb spiller en væsentlig rolle i patienternes behandling.

White arkitekter, der har været totalrådgivere på opgaven, har i samarbejde med DEVE arkitekter ApS, ARKPLAN, Wessberg A/S og Ingeniørgruppen Varde skabt et psykiatrisk hospital, der fremmer og stimulerer behandlingen. Den transparente og åbne bygning skaber et trygt og sikkert miljø for personale og patienter, der kan færdes frit. I stedet for at lukke sig om sig selv åbner bygningen op mod omverdenen, hvilket giver patienterne mulighed for gradvist at interagere med verdenen udenfor.

De fysiske rammer er medvirkende til positive resultater i Aabenraa, hvor man netop har fejret 250 dage uden bæltefiksering på et af sengeafsnittene.

Aabenraa Psykiatrisk Hospital er tidligere blevet tildelt Arkitekturprisen 2016 af Aabenraa Kommune og har været indstillet til en international pris på MIPIM-messen i Cannes i kategorien Best Healthcare Development. Projektet har desuden opnået ’honorable mention’ ved European Healthcare Design Awards 2016.

Kontorchef i København, Mette Boye, og Paula Block Philipsen fra Whites kontor i Malmø modtog den fornemme pris i Wien lørdag d. 15. juli 2017.

Wien - prisoverrækkelse psd

Ved: Ina Dalsgaard Gouliaev

Udgivet: 17 juli, 2017

Læs alt

White arkitekter er nomineret til tre WAF Awards

10 juli, 2017

White arkitekter er gået videre i finalen i World Architecture Festival Awards 2017.
De tre projekter er nomineret i ”future”-kategorien i ’Masterplanning’, ’Culture’ and ’Health’.

 

Masterplanning

Visionen for projektet Södra Skanstull i Stockholm er at skabe et tættere og multifunktionelt bymiljø, der forbinder de omkringliggende kvarterer. Södra Skanstull er et område med unikke kvaliteter, men også med store uudnyttede arealer. Projektet bygger videre på områdets identitet men opgraderer og forbedrer de eksisterende faciliteter.Södra Skanstull

Culture 

Kulturhuset Skellefteå er et sted for kreativitet og kulturproduktion, midt i byens centrum. Med det nye kulturhus får Skellefteå et bæredygtigt byggeri, der fremmer bæredygtig livsstil og mangfoldighed. Kulturhuset, som desuden huser hotel og konference, vil være nordens højeste træbygning, når den står færdig i 2020.

White Arkitekter_Skellefteå Cultural Centre_North

Health

Familie og pårørende er i fokus i udformningen af Dronning Silvias nye børne- og ungdomshospital i Gøteborg. Den nye bygning får flere operationsstuer og en udvidet intensivafdeling, og der bliver plads til, at patienter nemt og hurtigt kan transporteres fra intensivafdelingen til sengeafsnittet. Børnene og deres familier vil møde et trygt og sikkert miljø, der opfylder deres behov.

NBS_östra3

Vinderne vil blive annonceret under World Architecture Festival i Berlin, som løber af stablen d. 15.-17. november 2017.

Udgivet: 10 juli, 2017

Læs alt

Aabenraas psykiatriske sygehus er med på udstilling om arkitektur, der skaber merværdi

14 marts, 2017

Ideen bag det nye psykiatriske sygehus i Aabenraa, som White arkitekter står bag, har været at skabe rumlige forløb i menneskelig skala, der er med til at understøtte patienternes behandling. Allerede nu kan det måles, at byggeriet har haft en positiv effekt på patienterne, der føler sig bedre tilpas og er mindre udadreagerende. Det psykiatriske sygehus i Aabenraa er et godt eksempel på, hvor stor en betydning arkitektur kan have, og hvordan vi både fysisk og psykisk bliver påvirket af vores omgivelser.

Fra tirsdag d. 14. marts kan arkitekturmodellen af det psykiatriske sygehus i Aabenraa ses sammen med andre arkitekturmodeller af betydningsfulde byggerier, når Danske Arkitektvirksomheder og Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design og Konservering inviterer inden for til udstillingen ’Arkitektur og design med merværdi’ i Industriens Hus.

Udover arkitekturmodellerne viser udstillingen 14 afgangsprojekter fra KADK med fokus på bæredygtighed og samfundsværdi. 

Tirsdag d. 22. marts kl. 17 er der fernisering på udstillingen ’Arkitektur og design med merværdi’.
Udstillingen kan ses frem til d. 28. april 2017.
Sted: Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, København

Læs mere om udstillingen på her

Ved: Ina Dalsgaard Gouliaev

Udgivet: 14 marts, 2017

Læs alt

White arkitekter til C40 Cities Mayors Summit i Mexico

2 december, 2016

Når der i denne uge er C40 Mayors Summit i Mexico, skal Mikkel Thams Olsen fra danske White arkitekter med den danske delegation afsted for at inspirere verdens byer til, hvordan de lokalt kan håndtere nogle af de problemer, som følger af klimaforandringer, urbanisering, globalisering og en aldrende befolkning. Med sig har han en konkret løsning på hvordan forstaden i fremtiden kan danne fundament for en mere bæredygtig livsstil og lette presset på byernes vækstcentre gennem fortætning og demokratisering. Nedenfor fortæller Mikkel Thams Olsen, arkitekt og projektleder om vores deltagelse ved arrangementet og om de budskaber vi vi sprede.

licitationen

Hvad skal White arkitekter på C40 Mayors Summit i Mexico?

Ideen med Whites deltagelse ved C40 Mayors Summit er at præsentere værktøjer til løsning af nogle af verdens byers sværeste udfordringer. White er inviteret af Nordic Innovation for præsentere konkurrenceforslaget ’Eyes of Runavik’, som White vandt Nordic Built Cities Challenge på Færøerne med. Det er et innovativt og bæredygtigt boligprojekt som samtidigt er markedsnært og skalerbart så tilgangen bag det kan overtages og appliceres på byudviklingen verden over. Med præsentationen af dette projekt vil vi inspirere verdens beslutningstagere og byudviklere, og vise dem, hvordan de kan gå foran i den grønne omstilling. Og vi håber samtidigt at promovere Danmark som en ’front runner’ med hensyn til bæredygtig byudvikling.

Hvad er så Whites besked til verdens byudviklere?

Vores besked til verdens borgmestre er egentlig, at de skal huske at fortætning og demokratisering ikke skal være forbeholdt bycentrene. I hele verden snakker man utroligt meget om at vi skal genopfinde måden vi bygger byer på. Vi skal bo tættere, vi skal bo grønnere og vi skal have adgang til det offentlige rum. Men der er et stort fokus på bykernerne og mangler ideer til hvordan udvikling og fortætning overføres til forstæderne, hvor vi bliver ved med at tænke og bygge på den samme gamle måde.

Forstæderne har potentiale for at mindske presset på bycentrene. Tænk hvis vi kunne gøre forstaden ’hip’ igen, så folk hellere ville bo der end i bycentrene?

Forstaden, som man traditionelt har skabt den, har dårlig udnyttelse af pladsen og en høj grad af privatisering af rummet, favorisering af biltrafik over mere bæredygtige transportformer og et lavt niveau af den selvgroede, autentiske natur, som vel egentlig skulle være attraktionen i forstaden. Man udnytter derfor ikke i tilstrækkelig grad det potentiale der ligger i at bygge på sociale bæredygtige elementer som tæthed, fællesskaber, nære byrum og naboskaber som vi ellers fremelsker i bycentrene.

Hvis ikke vi begynder at tænke nyt i forstaden og i det hele taget uden for bycentrene risikerer vi at fastholde forstaden som ”sovebyer” i stedet for at bygge det sociale engagement og følelsen af det ’nære’, som mange unge, ressourcestærke familier tiltrækkes af.

Og det er ’Eyes of Runavk’ opskriften på, hvordan man gør?

Vores projekt i Runavik præsenterer en løsning på en del centrale problemstillinger om fortætning og nytænkning af boformer som i det projekt er løst ud fra nogle lokale betingelser som klima, bygningskultur og landskab. Vi er inviteret til konferencen i Mexico, fordi vi ud over at vinde konkurrencen på Færøerne også var en af de tre vindere af den samlede NBCC konkurrence, der bl.a. vurderer projekterne ud fra et eksportpotentiale. Så tanken er, at mange af de værktøjer og værdiskabelser, der hviler på et nordisk fundament og nogle lokale betingelser, skal kunne overføres til lignende problemstillinger rundt omkring i verden. Man har ganske enkelt set, at projektets ideer kan være med til at generere en helt ny måde at tænke forstad på.

Projektet viser en metode for at skabe attraktive, bæredygtige familieboliger, hvor drømmen om at bo i mødet mellem natur og bekvemmelighed mødes. Mere konkret er der tale om en arkitektonisk løsning, hvor 100 familieboliger placeres meget tæt sammen i 5 ’øjne’ på en stejl bjergskråning i et meget karakteristisk landskab på en måde, så mest muligt af den eksisterende natur efterlades intakt. Der indføres omfattende stisystemer, som skaber tættere kontakt til den eksisterende by og den vilde natur – så man kan komme rundt til fods, og sidst men ikke mindst skabes afskærmede gårdrum, med milde mikroklimaer, hvor uderummet deles mellem beboerne i et dynamisk, socialt rum – lidt ligesom i de gårde vi kende fra karrébyen i København.

Så White mener, at verdens byer skal bygge ringformede boligområder på deres bjergskråninger?

’Eyes of Runavik’ er en typologi, som passer til nogle kontekster. ’Øjnene’ fremkom som følge af, at vi havde at gøre med et klima og landskab som var meget råt, koldt og kuperet. Der var en vild natur, der skulle beskyttes og et behov for at afskærme for vinden, hvis vi ville skabe relationer mellem beboerne.

Men vores projekter ser selvfølgelig forskellige ud, afhængigt af betingelserne og stedet – formen følger konteksten. I projektet Ved Skoven, hvor vi skaber almene boliger i Allerød bygges der på et ryddet byggefelt, og projektet her handler således om at genskabe en selvgroet natur der smelter sammen med en eksisterende.

Men værdierne vi forsøger at skabe er basalt set de samme. Vi arbejder med at få forstaden til at levere på løftet om at tilbyde en tredje mulighed mellem tæt by og åbent landskab. Vi vil skabe bedre adgang til vild natur, vi vil opfordre til at lade bilen stå, vi vil skubbe folk tættere sammen, generere sociale relationer, udnytte pladsen og skabe en masse liv imellem husene.

Men hvis form følger konteksten, er ’Eyes of Runavik’ så bundet til Færøerne?

Ikke helt. Mange af ideerne er direkte skalérbare og eksporterbare til en lang række lande, hvor der er natur at passe på naturen, barskt klima og en eksisterende by at skabe forbindelser til. Vi har eksempelvis oplevet stor interesse for ’Eyes of Runavik’ fra sydkoreanske medier, som har bragt projektet i deres magasiner med opfordringer til offentlige bygherrer om at lade sig inspirere.

C40 Mayors Summit

C40 Mayors Summit er et af de ledende internationale fora for at fremme verdens byers rolle i addressering af klimaspørgsmål. Borgmestere fra 88 af verdens storbyer – herunder København, samt ledende navne inden for bæredygtig byudvikling, tekniske eksperter og internationale medier deltager og deler viden samt sætter dagsordenen for den globale urbane udvikling, hvor byerne går forrest i kampen for globale bæredygtighedstiltag.

White arkitekter præsenterer deres forslag på Nordic Builts event kl. 13 på C40 summit hvor også Københavns overborgmester Frank Jensen og Oslos byrådsleder Raymond Johansen er inviteret til paneldebat.

 

Kontakt:

Mikkel Thams Olsen, kreativ leder og projektleder, White arkitekter
kd.et1508606541ihw@s1508606541maht.1508606541lekki1508606541m1508606541
+45 60150660

 

Visualisering af: White arkitekter/Beauty and the Bit

 

 

Udgivet: 2 december, 2016

Læs alt

Ny publikation: Værdiskabelse i fremtidens boliger

18 oktober, 2016

White arkitekter har med sine seneste boligprojekter og konkurrencesejre sat nye standarder for bæredygtig og innovativ boligarkitektur og opnået stor international opmærksomhed. I en ny publikation præsenterer vi nu opskriften: 5 arkitektoniske tilgange med det tilfælles, at de fokuserer på at opnå bred værdiskabelse, økonomisk som miljø- og klimamæssigt, ved at lægge kvaliteter for menneskelig velfærd til, frem for at trække dem fra.

Forside høj opløsning

For White arkitekter startede engagementet med boligen tilbage i 1951, da Sidney White introducerede alrummet til Skandinavien – og med det en ny måde at bo på. Siden har White vokset sig til Skandinaviens største arkitektfirma med egen R&D-fond og forskningsenhed, samt mere end 900 medarbejdere, der arbejder med arkitektur på tværs af fagligheder og brancher. I dag, efter 65 år, banker virksomhedens hjerte stadig for værdiskabelse i boliger og boligområder centreret omkring livet, der leves i og imellem husene. Men selvom værdierne er de samme som dengang, så har metoderne og løsningerne udviklet sig. En håndfuld af disse nye forskningsbaserede designtilgange præsenterer vi nu i den nye publikation; Værdiskabelse i fremtidens boliger.

I publikationen viser White således – eksemplificeret ved en række af vores seneste projekter –  vores egen tilgang til, hvordan bæredygtighed og således langtidsholdbar og stabil værdi kan opnås, hvis man, frem for at skære på velfærd og arkitektonisk kvalitet, lægger mere til. Mere bio-social diversitet, som kan skabe oplevelser, klimasikring og øget resiliens. Mere fokus på kantzoner, som kan skabe bedre indeklima, tryghed og udeliv. Mere samskabelse, som kan skabe den skræddersyede løsning, der virker i praksis. Mere lokal identitet, som kan give færre konflikter, bedre drift og større branding-værdi. Mere fokus på hele livscyklussen, som skaber ressourceeffektivitet på både kort og lang sigt.

 Vi fremviser og forklarer i publikationen et sæt forskellige, men intimt forbundne og kompatible tilgange for værdiskabelse, der berører boligprojekter fra forskellige menneskelige perspektiver. Enkeltvis er de stærke, men hovedpointen er, at de sammen skaber synergier og dermed merværdi, både socialt, miljømæssigt og økonomisk, end summen af enkeltdelene”, udtaler Whites bæredygtighedsekspert og Head of Research, Susan Carruth om publikationen og understreger, at det er vigtigt for White, at dele disse tilgange med sine samarbejdspartnere og kunder, for at involvere disse i indsatsen for at skabe bedre leveområder.

Vi håber, at vores publikation kan inspirere og udvide  begrebet om værdiskabelse i boligprojekter, samt hjæpe til at dokumentere, at velfærd og komfort ikke behøver kompromittere økonomisk rentabilitet og miljøvenlighed. Og så håber vi selvfølgelig, at engagere private såvel som offentlige bygherrer i at afprøve løsningerne i praksis i fremtiden”, afslutter Carruth.

Publikationen er frit tilgængelig via nedenstående link:

 

Kontakt:

Susan Jayne Carruth
Head of Research and Sustainability / Project Leader
Architect ARB, PhD
+45 61 97 79 16
kd.et1508606541ihw@h1508606541turra1508606541c.nas1508606541us1508606541

For presseforespørgsler eller for at få tilsendt publikationen som pdf:
Julie Boldt Mark
Communications Officer and Executive Assistant
MA Philosophy
+45 61 97 79 23
kd.et1508606541ihw@k1508606541ram.e1508606541iluj1508606541

Udgivet: 18 oktober, 2016

Læs alt

White arkitekter ’københavnificerer’ Londons cykelkultur.

23 september, 2016

Med store investeringer har London til mål at fremme cykelkulturen i det hektiske byliv – men hvordan? En af de største udfordringer viser sig at være sikker og attraktiv cykelparkering. White arkitekter har derfor i samarbejde med Copenhagenize og bydelen Southwark, skabt et mere hjemligt miljø til cyklerne i Londons gader.

London har lavet store investeringer i cykelinfrastrukturen hen over de sidste ti år. Santanders cykeludlejning, cykelmotorveje, sikrere cykelstier og andre projekter vidner om en ivrig interesse for at dæmpe biltrafikken og fremme en sundere, mere bæredygtig, mere inkluderende og mere levende by.

Der er dog stadig langt endnu, hvis London skal have sine borgere til at vælge cyklen. Der er brug for inspiration og tanker udefra. Derfor har White arkitekter i København og London, i samarbejde med Copenhagenize, en gruppe specialister i cykelurbanisme, samt Borough of Southwark, en bydel i London, om at bringe den københavnske cykelånd byen. Med projektet ’Bike Homes’, vil White arkitekter sætte fokus på et overset problem – nemlig cykelparkering.

”Parallelt med de eksisterende programmer, som er under udvikling på tværs af London, vil vi specifikt fokusere på oprettelsen af en mere ’hjemlig’ cykelinfrastruktur. Der findes allerede utroligt mange steder at parkere sin cykel i bydelen Southwark, og man tror dermed, at så er jobbet om cykelparkering gjort. Men i mange tilfælde ligger disse steder langs store hovedveje, ved siden af skraldespande eller i mørke gyder, som virker utiltalende på befolkningen” – udtaler Scott Grbavac, arkitekt på White arkitekters københavnske kontor

’Bike Home’ installationen er en form for pilot-projekt, hvor White arkitekter etablerer nye’pop-up’-rum for cykler blandt eksisterende cykelfaciliteter. I udgangspunktet planlægges det at etablere lyse og venlige oplyste zoner, hvor cykler bliver fejret, og hvor folk føler sig komfortable ved at indtage dele af gader, som tidligere blev forsømt. Kunstneriske ’tæpper’, malet af forskellige designere og kunstnere fra lokalmiljøet, vil blive etableres under cykelstativerne. Lysekroner lavet af cykelkomponenter vil bidrage med lys, tryghed og sikkerhed, samt understrege hvor meget folk værdsætter deres cykler. Hævede møbler vil skabe rum for hvile og socialisering, hvor beplantninger vil hjælpe med at opbløde og opfriske bymiljøet.

”Frem for at forsøge at påvirke hele London med planlægning af brede strøg og infrastruktur, har vi valgt at kigge på, hvordan man med enkle greb kan skabe store forbedringer for cykelkulturen fra et mere lokalt og tilgængeligt perspektiv”, siger kreativ direktør i White arkitekter i København, Morten Vedelsbøl.

”Vi spurgte os selv, hvordan vi, som danske arkitekter med rødder i en stærk cykelkultur, kan bidrage til de allerede betydelige indsatser, som er lavet for at gøre London til et Cykelutopia, og vi besluttede at engagere det lokale nærmiljø og give cyklerne et ’hjem’. Vi håber derved at kunne opmuntre folk til en mere cykelorienteret livsstil; med større sikkerhed, større muligheder for bevægelse og bedre opbevaringsmuligheder, for derved at inspirere folk til at tage den aktive og sunde transportform til sig”, afslutter Vedelsbøl.

White arkitekter vil over de næste måneder etablere en kæde af unikke og forhåbentlig permanente Bike Homes i London, som beskytter cykler og fremmer en større ansvarlighed og tryghed i lokalmiljøet.

Hjemmeside:
www.white.dk

Pressekontakt:
Julie Mark
kd.e1508606541tihw@1508606541kram.1508606541eiluJ1508606541+45 61977923

 

 

 

Udgivet: 23 september, 2016

Læs alt

‘Ved Skoven’: White arkitekter og Lejerbo skal skabe almene boliger i Allerød – i tæt samspil med naturen.

4 juli, 2016

White arkitekters københavnske kontor har vundet konkurrencen om at skabe 115 almene boliger i Allerød nord for København. Nær Teglskoven og Allerød Sø vil et fremtidigt boligområde skabt i et samarbejde mellem White arkitekter, Lejerbo og Allerød Kommune invitere naturen helt ind mellem – og endda inden for i bygningerne, og opløse konventionelle grænser mellem privat og offentligt rum.

Ved Skoven

“Man har her ramt noget, der er vildt fantastisk – sådan vil vi gerne tænke udbygning i Allerød,” siger borgmester i Allerød Kommune, Jørgen Johansen, om Whites vindende forslag til et nyt alment boligområde i Allerøds Teglværkskvarter.

Whites forslag ‘Ved Skoven’ fik topkarakter inden for alle evalueringsparametre. Forslaget visualiserer et grønt og frodigt boligområde, hvor naturen fra skoven kryber ind mellem og blander sig med boligerne.

“Der har længe været et uheldigt stigma forbundet med almene boliger. De er grå, statiske, generiske og sammensat af kæmpe bygninger omgivet af parkering, tomme græsplæner og asfalt. For os var det enormt vigtigt, at gøre op med dette stigma. For at gøre dette, har vi taget afsæt i de naturkvaliteter som området byder på. Skovens natur er dynamisk, indbydende og identitetsfuld – præcis som vi ønsker, at vores boligområder skal være det”, udtaler Morten Vedelsbøl, kreativ direktør for White arkitekter i Danmark.

For at skabe en oplevelse af at leve i forlængelse af skoven har White bygget med, snarere end imod, det naturlige landskab og insisteret på så naturligt et look i beplantning og materialer som muligt. Det fremtidige boligområde, som vil bestå af 115 boliger i varierende størrelser samlet i rækkehuse, vil bugte sig igennem det kuperede landskab som rødder i skovbunden. Mellem bygningerne anlægges varieret og frodig grøn natur inspireret af områdets skov, og espaliers vil tillade naturen kan kravle op ad bygningerne, der bliver beklædt med bæredygtigt træ fra inderst til yderst.

Visionen er at give beboerne sanselige oplevelser, selv når de kiggede gennem deres vinduer, men samtidigt er håbet, at naturen og arkitekturen skal lokke dem udenfor og derved facilitere møder, engagement og ejerskabsfølelse til udearealerne.

“Et bo i almene boliger har i lang tid betydet, at man bor i store enheder omkring grønne plæner og ofte lige ud til parkeringspladser. Overgangene mellem huse og fællesarealer har været enormt bratte og afskrækket folk fra at indtage fællesområderne. Dette har desværre negative konsekvenser for beboernes engagement og følelse af ejerskab, og det bevirker, at området virker tomt. Derfor har vi meget bevidst arbejdet med at bruge naturen og arkitekturen til at skabe en mere gradvis overgang til det offentlige rum”, siger Vedelsbøl.

Det forventes at de første boliger står klar i foråret 2018. Boligerne bliver i størrelsesordenen fra 62-110 kvm

Design Team:

Morten Vedelsbøl (Creative Director) Mikkel Thams Olsen (Architect and Project Manager), Ann Christiansen (Architect), Scott Grbavac (Architect), Daria Cichön (Architectural intern), Marija Ambrasaite (Architectural intern), Ivanka Ivanova (Architectural intern).

Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S

Visualiseringer:

Beauty and the Bit/White arkitekter A/S

Bygherre:
Lejerbo Frederiksborg v/ Lejerbo

Areal:
11.000 kvm

Kontakt: Morten Vedelsbøl, kd.et1508606541ihw@l1508606541obsle1508606541dev.n1508606541etrom1508606541, +45 31101605

For presseforespørgsler og -fotos i høj opløsning: Julie Mark, kd.et1508606541ihw@k1508606541ram.e1508606541iluj1508606541, +45 61977923

 

Ved Skoven

Udgivet: 4 juli, 2016

Læs alt

White arkitekter vinder Nordic Built Cities Challenge på Færøerne

16 juni, 2016

Hvordan bygger man moderne, innovative og bæredygtige familieboliger, på en stejl bjergside – med minimalt aftryk på det naturlige landskab? Det svarer White arkitekter på med sit vindende forslag ’Eyes of Runavik’ i den åbne internationale konkurrence Nordic Built Cities Challenge.

 

The Eyes of Runavik
Image: White arkitekter/Beauty and the bit

 

Nordic Built Cities Challenge er en åben konkurrence med det overordnede mål at visualisere løsninger på urbaniseringens udfordringer, herunder etablering af centrale, moderne og bæredygtige familieboliger.

Ifølge juryen udmærker det vindende forslag fra White sig specielt ved at udnytte landskabets konturer maksimalt og skabe kvaliteter, der ikke ville eksistere på flad jord. Forslagets specifikke form formår nemlig at vende det stejle landskab til en fordel og skabe både gårdrum beskyttet for vinden og udsigt over landskabet og fjorden fra alle boliger.

Forslaget visualiserer 5 selvstændige boligområder, som hver kan ses som én landsby – en lejr midt i den vilde natur – bygget omkring et vandløb og afskærmende et stykke land – i færøsk terminologi en ’bøur’ – hvor kultivering og dyrkning kan foregå.

Resultatet af konkurrencen blev offentliggjort i dag kl. 11, ved Nordic Built Cities: Benchmarking Forum i Helsinki, Findland. 

The Eyes of Runavik
Image: White arkitekter/Beauty and the Bit

Konkurrenceteam:

White Arkitekter

Morten Vedelsbøl, creative director, Mikkel Thams Olsen, arkitekt og project manager

Team: Brooke Campbell-Johnston, Charlotte Falstrup (architect and sustainability specialist), Rickard Nygren (architect and sustainability specialist), Viktor Sjöberg, Christoph Duckart, Iben Degn Pedersen.

 

Partnere:  Florian Kosche AS/DIFK (structural engineers), Rambøll Denmark A/S (Sustainability engineer), JNESpace (Modular construction)

Størrelse på projekt: Projektet indebærer design af et boligområde med infrastruktur, landskab og 100 huse på en 45.000 m2 grund på en stejl, ubeboet og uberørt bakkeside på Færøerne.

 

Udgivet: 16 juni, 2016

Læs alt

White arkitekter søger BIM-koordinator til OUH

25 maj, 2016

VI SØGER BIM KOORDINATOR til at modellere Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri.

ouh_1.jpg

Danmarkshistoriens største nye hospitalsbyggeri, OUH har brug for en erfaren BIM Koordinator, til at stå for koordineringen af vores fagmodeller i den komplekse fælles BIM model.

Læs mere her 

Ved: Signe Find Larsen

Udgivet: 25 maj, 2016

Læs alt

White arkitekter søger arkitekt

10 maj, 2016

Vil du være medarbejder i Skandinaviens største arkitektfirma?

White arkitekter søger en sagsarkitekt til vores kontor i Næstved.

Hos White har vi lagt en ambitiøs og målrettet plan for fremtiden – en fremtid, som du kan blive en del af. Vi arbejder lige nu med mange spændende opgaver inden for vores prioriterede forretningsområder: boliger, erhverv, hospitaler, kultur og fritid samt undervisningsbyggeri.

Om dig
Vi forestiller os, at du er uddannet arkitekt, og at du har minimum 3-5 års veldokumenteret erfaring som sagsarkitekt fra anden tegnestue. Du er målrettet, analytisk, selvstændig og kan motivere dine omgivelser. Vi ser gerne, at du også er motiveret til at bidrage til firmaets fortsatte udvikling indenfor området og har interesse i at udvikle dig til på sigt også at varetage projektledelsen på udvalgte opgaver.

Vi tilbyder
White er et dynamisk og udviklingsorienteret arkitektfirma i vækst med mange karrieremuligheder. Vi tilbyder et spændende og udfordrende job. Opgaverne vil variere i størrelse og placering.

Om White arkitekter
Med over 800 ansatte fordelt på 12 kontorer i Danmark, Sverige, Norge og England er White Nordens største
arkitektfirma. White beskæftiger 70 ansatte i Danmark og har gennem årene modtaget en bred vifte af arkitekturpriser for dets særligt følsomme og stedslige tilgang til arkitektur og landskab. Whites kontorer i Danmark er placeret i hhv. København og Næstved.

White er et multidisciplinært arkitektfirma, der varetager et bredt spekter af opgaver inden for byggeri for såvel offentlige som private bygherrer. White har i mange år arbejdet med at integrere bæredygtige løsninger i vores arkitektur og er bl.a. medlem af Global Compact og premiummedlem i Green Building Council. White er medarbejderejet med 440 aktieejere.

White er et internationalt arkitektfirma med stærke skandinaviske rødder. Vi søger målrettet at bygge videre på vores stolte, nordiske designtradition og skabe præcise, følsomme, arkitektoniske værker, hvor byplan, bygning og landskab sammentænkes på nye og udfordrende måder. Derfor har vi gennem mange års udvikling opbygget en solid, holistisk profil, hvor stærke kompetencer mødes under ét tag. Kan du se dig selv som en del af dette, så modtager vi med glæde din ansøgning!

Ansøgning sendes pr. mail til: kd.et1508606541ihw@b1508606541oj1508606541 mrk. ”Dit navn og Sagsarkitekt, Næstved”
Sidste frist for ansøgning er mandag d. 6. juni 2016.

Få yderligere information på www.white.dk. Du er også velkommen til at kontakte Teknisk direktør Erik Skytte for yderligere information, ligesom der er mulighed for et uforpligtigende møde. Mail kd.et1508606541ihw@e1508606541ttyks1508606541.kire1508606541.

Ved: Signe Find Larsen

Udgivet: 10 maj, 2016

Læs alt