MIPIM Awards – så er det tid til at stemme

Stem på vores projekt, Nyt Psykiatrisk Sygehus i Aabenraa, der er nomineret til MIPIM Awards i den nye kategori – Best Healthcare Development.

STEM HER

Region Syddanmarks Nye Psykiatriske Sygehus Aabenraa anses som særdeles innovativt indenfor psykiatrien. Det blev med 20.000 m2 og 115 sengepladser taget i brug i september 2015. Byggeriets vifteformede struktur med en hovedakse gør, at de syv psykiatriske afdelinger hænger sammen funktionsmæssigt og visuelt og er tæt forbundne og i pagt med det meget kuperede terræn. De enkelte behandlingsafsnit har udsigt over de grønne omgivelser. Udearealerne mellem bygningerne er udformet som frodige gårdhaver, der indgår aktivt i behandlingsforløbene.

”Vi går som tegnestue op i at lave grundig research og lytte til kunden, bygherren og de behov, et byggeri skal indfri, hvilket danner de bedste rammer for at være innovative. Et psykiatrisk hospitalsbyggeris præmis er at skabe de bedste rammer for patienter, personale og pårørende, men samtidig at turde nytænke løsninger. Arkitekturen skal sådan set larme så lidt som muligt, men alligevel være innovativ, hvorfor vi er særdeles beærede over at være med i finalefeltet til MIPIM-prisen for bedste sundhedsbyggeri,” siger Morten Vedelsbøl, der sammen med markedschef, Erik Lindahl, fra White Arkitekter til marts deltager på MIPIM-messen i Cannes.

Psykiatrisk Sygehus Aabenraa