”Hvor skal vi sove i nat? ” – Nyt samarbejde skaber løsninger på manglende studieboliger

Tirsdag d. 27. maj mødes White arkitekter med arrangørerne bag kampagnen ”Hvor skal vi sove i nat? ” samt relevante bygherrer til en workshop om studieboligmanglen i København. Sammen mener de, at de kan løse denne store samfundsudfordring.

Kampagnen ”hvor skal vi sove i nat” er lavet af en gruppe studerende fra Krogerup Højskole, som ønsker at skabe opmærksomhed omkring problemet med de manglende studieboliger i København, og med arrangørernes indgående kendskab til de studerendes problemer og behov samt White arkitekters visioner og ideer til fremtidens studieboliger, vil de sammen forsøge at skabe morgendagens løsninger.

Hvor skal vi sove (1200x800)
Erik Lindahl, Markedschef i White arkitekter diskuterer med de unge. Foto John Ehbrecht

København står over for en kæmpe udfordring. Antallet af unge mellem 18 og 29 år er siden 2010 steget med cirka 13.000, og prognoserne peger på yderligere 33.000 inden 2025. På nuværende tidspunkt er der omtrent 58.000 studiepladser i København, hvor der kun findes 9.600 studieboliger.

”Vi skal være med til at sætte fokus på denne politiske dagsorden. Faktum er, at der er behov for at bygge langt flere boliger til studerende end der planlægges, og vi mener, at vi har en ide til, hvordan de udfordringer kan løses. Med samarbejdet ”hvor skal vi sove i nat” har vi mulighed for at etablere et forum, hvor vi virkelig inddrager og lytter til brugerne” udtaler Morten Vedelsbøl, som er kreativ chef i White arkitekter og forklarer at også selve boligens udformning, brug og potentielle indretning vil blive diskuteret på workshoppen d. 27. maj: ”Når man skal skabe boliger til studerende, er det nødvendigt at tænke deres liv og måde at bruge boligen på ind fra første dag. Unge og især studerende bruger deres bolig på andre måder end resten af befolkningen. Det er ved at kortlægge disse ting og tænke boligen på nye måder, at vi forsøger at knække koden” udtaler Morten Vedelsbøl.

Hvor skal vi sove (1200x800)
Kreativ chef, Morten Vedelsbøl sammen med de unge fra Krogerup Højskole.
Foto John Ehbrecht

Dette er aspekter, som White arkitekter har tænkt ind i processen omkring boligernes udformning, hvor man fx kan åbne boligen op og gøre den til en del af et uformelt fællesrum, eller lukke den af så den bliver helt privat. De studerende skal med andre ord have boliger, der interagerer med brugeren og dennes omgivelser. Samarbejdet mellem workshoppens deltagere vil også fortsætte efter mødet d. 27. maj.
”Det er et meget unikt samarbejde, hvor alle aktører kan bidrage med essentielle elementer i forhold til at kunne løse denne udfordring. Vores indledende møde er kun begyndelsen, og vi ser frem til det videre samarbejde” slutter Morten Vedelsbøl.

For mere information:
Morten Vedelsbøl, kreativ chef i White arkitekter, tlf. nr. 31 10 16 05

U5R6951.jpg