London arkitektur festival 2017: Det nye Kiruna – En by bygget på kollektive minder

Hvornår 06 Jun
18.30-20.30

Geografi: Protein Studios, 31 New Inn Yard, Shoreditch, London EC2A 3EY

Minder er nøglen til kulturel bæredygtighed i bytransformation. Minder kan rummes, plejes og støttes. Minder kan danne grundlag for en fællesskabserfaring gennem dialog, historiefortælling og begivenheder. Det fysiske design og dets komponenter kan bære minder – hvilket igen bærer det nye design og gør det relevant.

White arkitekter har udviklet den 100-årige masterplan for Kiruna i Nordsverige, som flyttes ca. 3 km mod øst og genopbygges på ny.

Whites ansvarlige arkitekt Krister Lindstedt og socialantropolog Viktoria Walldin vil diskutere begrebet minder og dets betydning for bytransformation og give eksempler på, hvordan samfundets minder har haft en betydning for det nye Kiruna.

London gennemgår i øjeblikket store infrastrukturelle forandringer med etableringen af Crossrail, der snart står færdig. Krister og Viktoria undersøger, hvordan vi effektivt kan bevare vores følelsesmæssige forbindelser til et sted, og hvad vi kan lære af byplanlægning og konvertering, der bygger på kollektive minder.

Eventet modereres af Rory Olcayto, administrerende direktør i Open City.

Tilmeld dig foredraget her.

Læs mere om det nye Kiruna.